Az MMPP-ről

Hogyan használjuk az MMPP-t?

Az MMPP-t az interneten www.mmpp.hu, vagy az mmpp.hu címeken érhetjük el. Az [MMPP-ről] menüpontban elérhető a kutatás rövid leírása illetve az adatfelvételekhez kapcsolódó tanulmányok és egyéb dokumentumok.

Az [Elemzés] menüben az adatfelvételek legfontosabb eredményeit jeleníthetjük meg. A Szűrők opció alatt kiválaszthatjuk, hogy az adatfelvétel során megkérdezett cégek közül melyek véleményére vagyunk kíváncsiak. Egyszerre több szűrőt is alkalmazhatunk, a szűréssel pedig azon cégek válaszait kapjuk meg, amelyek megfelelnek a szűrés során kiválasztott szempontoknak. Amennyiben nem alkalmazunk szűrést, az elemzésben minden válaszadás megjelenik. A szűrők használatáról bővebb leírás a [Súgó] menüben található.

A szűrők kiválasztása után a cégek válaszait különböző változók alapján elemezhetjük. Az elemezendő változókat a baloldali listából választhatjuk ki úgy, hogy a változót az elemző mezőre húzzuk. A kategóriákat tartalmazó („Nominális” vagy „Ordinális” mérési szintű) változók esetén az elemzés egy „Gyakorisági táblát” és „Leíró statisztikákat” jelenít meg. A mennyiséget mutató („Skála” mérési szintű) változók esetében a legfontosabb leíró statisztikák jelennek meg. Az elemzésben két változót együtt is elemezhetünk. Két kategoriális változó esetében egy kétdimenziós kereszttáblát, egy kategoriális és egy mennyiségi változó esetében a mennyiségi változó kategóriánkénti átlagát, két mennyiségi változó esetében pedig a két változó korrelációját kapjuk eredményként. Az elemzések eredményeit megjeleníthetjük nyomtatható verzióban is. A különböző elemzési lehetőségek részletesebb leírását a [Súgó] menü tartalmazza.

A [Letöltések] menü tartalmazza az elemzéshez használt Teljes adattáblát és az évenkénti adatfelvételek egyes adatbázisait is Excelbe, SPSS-be, Stata-ba vagy más statisztikai elemző programba importálható.csv formátumban.